Ander blogs en websites

zondag 4 juni 2023

Kunstmatige Intelligentie

 In het Engels AI (Artificial Intelligence)genoemd. Al eerder maakte ik melding van het besluit om de ontwikkeling van robots met AI abrupt gestopt is. Niet vanwege privacy toestand zoals het nieuws hier gemeld heeft. De robots keerden zich tijdens testen tegen hun ontwikkelaars en bestuurders. Gebleken is dat de AI dermate intelligent is, dat ze beslissingen nemen op basis van hun eigen intelligentie. Die zelflerende geheugens gaan zo ver, dat robots zelfs een eigen taal ontwikkelden, die niet door de technici gedecodeerd kan worden. Ergo : de robots bleken slimmer dan hun createurs en gingen een eigen leven leiden. Tja, dat heb je met zelflerende geheugens.
Onlangs deed een AI drone een aanval op de mensen die hem bestuurden. De robot kon punten scoren per succesvolle aanval. Toen de controller het commando gaf  een beoogd doel over te slaan, kwam de drone in opstand. 
Zo'n AI-robot in de zorgsector en/of het onderwijs kan dus tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Er is al diverse keren een internationale oproep gedaan te stoppen met de ontwikkeling van AI.