Ander blogs en websites

vrijdag 10 februari 2023

Uit de winsterslaap

Vandaag heb ik Sonja's scooter even uit de winterslaap gewekt. Hij staat al langere tijd stil en daar is dat ding niet voor aangeschaft. Voor de winterslaap heb ik nog een additief in de tanks gedaan en daarna een stukje gereden, zodat het spul ook in de leidingen en de carburateur terechtkwam. Normaal trap ik tijdens de winterslaap af en toe op de kickstarter. Maar dat heb ik dit keer niet gedaan. Ik had wel de accu verwijderd en die op zolder een keer per week op de druppelaar aangesloten.
Toen ik de buitenslaper uit zijn pyjama had getrokken, zag ik dat op het buddyseat en de kappen hier en daar schimmel. Niet echt veel hoor. Geen champignons.  De schimmel is een gevolg
van buitenslapen. Dat is toch heel anders dan in een schuur of garage.
Voordat ik de scooter startte heb ik eerst een paar keer op de kickstarter getrapt. Om het blokje alvast wakker te schudden. Na het aansluiten van de accu moest ik de startmotor toch nog aardig lang zijn werk laten doen, voordat het blokje aansloeg. Na een korte, doch hete rit (voor het blokje, zelf had ik het koud) en een snelle schoonmaakbeurt ging ie weer terug onder zijn pyjama. De accu heb ik weer verwijderd en op zolder neergelegd, zodat ie weer geregeld aan de druppellader kan. Het wachten is op aangenamere temperaturen.