Ander blogs en websites

dinsdag 4 oktober 2022

Voor de koffiehoek

In de caravan hebben we een koffiehoekje gemaakt. Het bevindt zich boven op de koelkast. Om eventueel morsen met koffie en/of thee op te vangen, heb ik in een kringloopwinkel een dienblad gekocht. Dat ding kostte bijna € 4! Daar gaat ons goede geld! Nee hoor, we hebben weer eens wat verkocht. Dus het kan.
Ik had het blad al eerder gezien, maar ik kon de afmetingen niet vaststellen. Dus ben ik weer op de fiets gesprongen maar dit keer met een meetlint in mijn jaszak. De bovenkant van de koelkast meet 40 x 40 cm. Het blad meet 40 x 50 cm. Geen probleem, want de kast staat niet strak tegen de wand. Er is..... 10 cm ruimte over. Dus zijn de afmetingen van het dienblad ideaal.
Ik heb van een paar oude onderleggers ( placemats) wat afbeeldingen uitgeknipt en die onder het sjabloon geplakt. Het zijn afbeeldingen die aansluiten bij de koffiehoek. Ik heb vervolgens het geheel afgedekt met een plastic folie met een opstaande rand, zodat het dienblad de functie krijgt van een lekbak. Er kan dus geen koffie e..d op de koelkast, laat staan op de vloer terechtkomen. Op het blad komen de Senseo en de waterkoker te staan.