Ander blogs en websites

dinsdag 4 oktober 2022

Terug in de tijd en Als...

Omdat ik de jaren 50 bewust meegemaakt heb en van mijn ouders en grootouders het een en ander gehoord heb over de beide decennia ervoor, herken ik de verschijnselen van nu. Ik heb daarom de overtuiging, dat we in de tijd teruggaan. De armoede in. 
Omdat ons inkomen hetzelfde blijft en de prijzen 300% omhoog gegaan zijn, moeten we fors bezuinigen. We wassen ons al met koud water, de verwarming staat op 19 Celsius en het eten wordt alsmaar eenvoudiger. Intussen stroom het Nederlands aardgas nog steeds rijkelijk naar Duitsland. In de supermarkten is voor de prijsbewuste consument merkbaar, dat niet alleen de prijzen fors stijgen. De stijging gaat gepaard met een afname van de inhoud en/of het gewicht van de producten. Ergo : dubbelop winsten maken. Het is opvallend en verdacht dat supermarkten en energiebedrijven exorbitant hoge winsten maken. Net zoals de overheden, dus Rutte zelf. Hoewel wij nog minder energie verbruiken dan een eenpersoonshuishouden in een ingesloten appartement, betalen wij nu bijna € 400 per maand, met de opmerking dat een hoge naheffing (tot zo'n €800) niet uitgesloten moet worden.
Straks is het nog maar 1x per week douchen en echt in de kou zitten met een knorrende maag en hopen dat we niet ziek zullen worden. Want dan zijn we met de huidige zorg en zorgkosten ten dode opgeschreven. We zijn slachtoffers van een maatschappelijke genocide. Wat bezielt deze regering?
Als deze regering voor een verantwoorde koers had gekozen, waren niet de boeren maar de Groningers ruimhartig afgekocht met de miljarden die nu naar Oekraïne gaan en was ons aardgas blijven stromen. Dan had hij de slachtoffers van de Toeslagenaffaire net zo snel kunnen helpen als het Oekraïens leger en vluchtelingen. Zonder de sprookjes rond de CO2 en het klimaat was er tijd en energie overgebleven om al die door Rutte c.s. ontvoerde kinderen op te sporen en terug te sturen naar hun ouders. Dan had Nederland niets van doen gehad met het corrupte nazi Oekraïne. Als Rutte c.s. zich primair gehouden had aan de zorg voor en in eigen land, dan was de Zorg niet zo lamlendig als nu en stonden velen er beter voor. Dan waren er veel minder corona slachtoffers gevallen en had hij open kaart gespeeld omtrent / gewaarschuwd voor de experimentele coronavaccins. Als Rutte zich voor ons land ingezet had, dan waren er geen overvolle asielcentra en hadden wij veel minder last van rondzwervende criminele migranten.
Maar Rutte c.s. hebben voor anderen gekozen. Buitenlanders en buitenstaanders, zoals de EU, Amerika, WHO en Klaus Schwab. Nog even en we zitten op water en brood. Een verschijnsel dat voor het gevangeniswezen van vervlogen tijden de opmaat was. Ik hoop dat deze regering snel verdwijnt. Met of zonder verkiezingen. Een misdaad tegen de menselijkheid voltrekt zich.