Ander blogs en websites

woensdag 8 juni 2022

Van bedenkelijk niveau

Door enkel de energieprijzen in de hand te houden middels een prijsstop, zouden we het veel goedkoper hebben kunnen houden. De accijnsverlaging van dit kabinet is een paardenmiddel, dat door de producenten / leveranciers gemakkelijk overruled werd. Ze  blijven grote winsten maken, die niet afgeroomd worden.
Sinds de jaren 90 heb ik geen hoge pet meer op wat Justitie in het algemeen en de politie in het bijzonder betreft. De kwaliteit is hard achteruit gehold. Tot van een bedenkelijk niveau. Er kwamen te veel berichten over agenten die de wet overtraden. Eindelijk kwam er een documentaire over discriminatie en racisme binnen het korps. Men had die decennia eerder kunnen maken. Maar de 'goede gesprekken' moesten blijven. Het feit dat het gesprek met iemand die discrimineert of zich racistisch uitlaat 'goed' genoemd wordt, geeft aan hoe serieus men intern bij de politie bezig was. Er zal best wel weer gelachen zijn tijdens die 'pas op, niet meer doen hoor' gesprekken. Ooit zei een korpscommandant dat het gewoon in de cultuur thuishoorde.
Hopelijk komt er ook een documentaire over de cultuur rond het optreden bij demonstraties. Want daar zijn ook agenten die elkaar vooraf flink oppeppen om zich vervolgens buiten proportioneel op burgers uit te leven.