Ander blogs en websites

woensdag 8 juni 2022

Ruitenwisserbladen

Voor de Seat had ik nieuwe ruitenwisserbladen nodig. Die zijn blijkbaar bij de aankoop APK door de verkoper 'per abuis' over het hoofd gezien. Ik wilde per se geen exemplaren van Bosch kopen. Met dat merk hebben we, laat ik het maar zo zeggen : telkens pech. Ze springen over de ruiten alsof ze van kangoeroehuid gemaakt zijn.
Er zijn leveranciers die zeggen : "Met de wissers van Bosch moet je wel geluk hebben." Vandaar dat ik dan maar over pech spreek. Dus geen Bosch.
Ik kocht bij een bouwmarkt wissers van een ander merk. Alleen het kleine voor de achterruit was niet te koop. Dat is uiteindelijk na veel zoeken in een winkel voor automaterialen gekocht. Ook geen Bosch. Maar ook daar de opmerking over "geluk hebben".
Nu is het wel zo, dat ik bij de bouwmarkt voor iets meer dan €7 per benodigde lengte (45 en 50 cm) een set van twee wisserbladen kreeg. Dus voor de voorruit kocht ik voor €15 vier bladen. Wat denk je? Dat kleinste blad, 28 cm, kostte net zoveel als die 4 grote samen!
Het wisselen van de wisserbladen stelt niets voor. Dat klusje is binnen een minuut geklaard. Samen met een vol tankje ruitenreiniger, kan er weer flink gewist worden.