Ander blogs en websites

zondag 8 mei 2022

Aan de BBQ

Toen ik me gistermiddag na een paar klusjes niet zo goed voelde, besloot ik de bbq maar eens aan te steken. Tja, een mens moet toch wat? We hebben een heel leuk bbq toestel (heet dat zo?). Dat hebben we gekregen van een van onze kids en zijn partner. Het is een gehalveerde tonnetje, net een koffertje. De diameter is ongeveer 27 cm. Hij is 38 cm lang. Je kunt hem openklappen, maar ook als oven
gebruiken. De ventilatie kan je regelen met draaiende schuifjes. Er zit ook een afsluitbaar schoorsteentje op en een temperatuurmeter. Omdat ie zo compact is, kan ie ook mee in de kampeerbus.
Voordat ik hem aansteek zet ik hem op de workmate op een metalen plaatje. Het zou jammer zijn als m'n workmate in de fik zou vliegen. Dat kleine, ronde bbq-wonder doet het erg goed. Het houtskool gloeit als een tierelier in dat ding. Daar ging het even mis mee. Ik had mijn hoofd er niet helemaal bij. Dus leek het vlees plots ook op houtskool. Geen ramp hoor, want we wilden er toch al geen schranspartij van maken. Het was van mijn kant een goed idee om me 's morgens niet eerst te douchen. Na het stinkend water van de regenton kwam er nog een geur van de bbq bij. Na de eterij ben ik gelijk onder de douche gesprongen, om de geur van de bbq en die van de vieze regenton door het riool weg te spoelen. Ik knapte er helemaal van op.