Ander blogs en websites

vrijdag 4 maart 2022

Ter herinnering

Als het eropaan komt heeft het kabinet in no time wapens beschikbaar voor een oorlog. Voor de zorg zijn er geen middelen beschikbaar. Na twee jaar van bangmakerij en opsluiting wil de politiek ons nu in een oorlog betrekken. Alsof er niet genoeg slachtoffers zijn gevallen. Over slachtoffers gesproken :

In 1995 gaf het verenigde Vietnam officiële cijfers met betrekking tot het aantal oorlogsslachtoffers van de Vietnam oorlog (1964 - 1975):

- 2 miljoen burgers aan beide zijden (N en Z) omgekomen;
- 1,1 miljoen Noord Vietnamezen en Vietcong strijders gedood;
- 200.000 tot 250.000 Zuid Vietnamese militairen omgekomen;
- 58.000 Amerikanen gesneuveld.

Zie hoe de grote aanjager, Amerika, er verhoudingsgewijs zelf vanaf gekomen is. En alles begon met een fake bericht over een incident in de Golf van Tonkin. Daar was weliswaar een confrontatie geweest tussen Amerikaanse en Noord Vietnamese schepen op 2 augustus 1964. Echter, de tweede aanval op 4 augustus 1964, die als de feitelijk argument werd genoemd om de oorlog te beginnen, bleek door Amerika verzonnen. Net zoals men later redenen verzonnen heeft, om Irak binnen te vallen. Ook die oorlog heeft geleid tot miljoenen slachtoffers.
Let wel, elke dode is er een te veel. Ik ben niet pro Rusland of pro Oekraïne. Zelfs niet pro het Westen. Ik ben pro VREDE.