Ander blogs en websites

vrijdag 4 maart 2022

Een anonieme reactie

Beste Heer Willem, je kan het beste gaan wonen in de Sovjet-Unie en daar te gaan genieten van de vrijheid mvg..

Bovenstaande reactie is geschreven naar aanleiding van mijn brief aan meneer Poetin, ruimschoots voor de ellende uitbrak. Ik heb daarop als volgt gereageerd :

"Meestal reageer ik niet op anonieme reacties. Maar omdat de schrijver / schrijfster mij beleefd overkomt wel. De SU bestaat al ruim 30 jaar niet meer. Dus ook jij loopt nogal achter wat de feiten betreft. Je bedoelt dus Rusland. Of ik daar ga wonen, dat ligt aan Poetin. In het slechtste geval wonen we dan wellicht allemaal in Rusland. 😀"

De lach is bedoeld om aan te geven, dat ik niet boos ben. Ik vind het alleen jammer dat de schrijver mijn brief niet goed gelezen en begrepen heeft. Hij was bedoeld om duidelijk te maken waarheen de politiek op weg is. En dat is waar we nu aangekomen zijn : een oorlog. Hopelijk mist de lezer niet het woordje 'slechtste'.
Echt verhuizen naar Rusland hoeft niet per se. Wie tegenwoordig een andere mening of kritiek heeft op de overheid, wordt aangepakt. De oppositie in de Tweede Kamer wordt steeds vaker de mond gesnoerd. Nog even en we worden allemaal aangepakt. Dan loopt iedereen in het gareel, want anders....