Ander blogs en websites

donderdag 3 maart 2022

Rijk en nog rijker

 

De laatste tijd word ik af en toe geconfronteerd met commerciële aanbevelingen om vooral mee te doen met het crypto verhaal. Ze smijten met duizenden euro's, die ik volgens hen al zou hebben. Ik hoef alleen een link aan te klikken.
Laats werd mij dat door iemand voorgehouden. Compleet met voorbeelden die mij moesten overtuigen. De crypto fan had immers een Tesla gekocht en in no time een flinke bankrekening opgebouwd. Ik vond het een wat vreemde situatie, omdat de persoon in kwestie die mij dat vertelde, zelf nogal begaan is met de armen onder ons. Toen ik vroeg : "Zou je gelukkiger zijn met een miljoen euro?" werd op mijn vraag positief met een brede lach gereageerd. Mijn volgende vraag was : "Waarom willen veel mensen daarna twee miljoen, of 5 of 10? Of zelfs miljardair worden?" Tja, toen werd het stil. Als het over geld gaat hoor ik die persoon nooit iets over armen en/of een goed doel spreken. Het gaat alleen over materialistische zaken.
De rijken willen alsmaar rijker worden, zonder te willen stilstaan bij de armoede. Mooie, grote huizen, auto's, vakanties zelfs ruimtereizen vinden zij veel belangrijker. Geld werkt verslavend. En ik weet, een verslaafde denkt alleen aan zichzelf.