Ander blogs en websites

donderdag 3 maart 2022

Even beppen

Als het zo uitkomt ga ik bij iemand hier op de koffie of hij/zij bij mij. Ook als Sonja er niet bij is. Zij doet en mag dat ook. Een kwestie van onderling vertrouwen.
Toen ik vanmorgen een poepende kat uit ons tuintje joeg, kwam net de buuf thuis. Na een inleidend praatje zei ik : "Ik ga aan de koffie. Doe je mee?" En dus zaten we gezellig aan de koffie te beppen over van alles en nog wat. Zo was ik begin deze week zelf bij iemandanders op bezoek. Ook op de koffie. Ook om gewoon even bij te praten. We vinden allen sociale contacten belangrijk. We willen niet vereenzamen, zoals we dat bij bepaalde ouderen zijn tegengekomen. Natuurlijk zijn we ook graag op onszelf.
We vinden het interessant te horen hoe anderen in het leven staan. Het fijne is dat we over en weer elkaars levenshouding respecteren. Er zijn natuurlijk verschillen in opvattingen. Maar dat mag. Dus is er niets van 'jij moet dit of dat'. Er zijn ook geen heftige discussies of verwijten. Nee, gewoon leven en laten leven. En lekker(e) koffie drinken.