Ander blogs en websites

woensdag 2 maart 2022

Het helpt

Af en toe spreek ik de kinderen van de vluchtelingen aan. Ik ben wat dat betreft op herhaling. Als de gelegenheid zich voordoet, vertel ik ze over onze gewoontes. Zoals laatst, toen ze dwars door de tuintjes renden en planten plattrapten. Ik heb ze toen verteld over onze tuintjes en de gewoontes daarmee. Vandaag heb ik ze verteld over het schoonhouden van de omgeving.
Een van de kinderen was een doos aan het verscheuren en gooide de snippers op het pleintje. Een mooie gelegenheid om weer wat informatie te verstrekken. Dus heb ik weer wat verteld over onze gewoontes. Het ventje heeft de snippers opgeraapt en ze in onze papierbak gegooid. Daarna heb ik een veer in zijn kont gestoken... eh. Om eventuele aanklachten van woke figuren te voorkomen corrigeer ik mezelf subiet : ik heb hem een compliment gemaakt.
Later zag ik hem nog een stuk karton in de bak gooien. Dus het helpt wel. Die positieve ervaringen heb ik ook met de kinderen uit Syriƫ. Een kwestie van vriendelijk blijven en ze wat tekst en uitleg geven. En een compliment.