Ander blogs en websites

vrijdag 4 februari 2022

Zandzakken voor de deur

Men is in Den Haag een enorm hekwerk om het Binnenhof aan het bouwen. Er komt ook een soort Waterlinie. Beide zijn bedoeld om de politici te beschermen. Waartegen en waarom? Wie open en eerlijk bezig is, hoeft immers niets te vrezen? Het is helaas al langere tijd niet meer het geval, dat politici open en eerlijk zijn. Liegen en bedriegen schijnen een functievereiste te zijn geworden voor toelating tot de politiek. Uitzonderingen bevestigen die regel. Vanwege de omslag naar een dictatuur moeten hedendaagse politici beschermd worden. Beschermd tegen echte democraten.
En wat voor nut heeft zo'n Waterlinie of hek nou? Dat is een gedachte uit de jaren 30 en 40. Maar ja, ook toen wisten politici blijkbaar nog niet dat het vliegtuig was uitgevonden. Tegenwoordig zijn er drones. Met de laatste kan men heel gericht iemand aanvallen. Daar weten de Amerikanen alles van.
Jammer dat ons landje bereid is weer mee te doen aan een eventuele oorlog. Laten die Russen en Oekraïners het zelf uitvechten. Het liefst natuurlijk via een referendum in Oekraïne. Volgens mijn informatie wil het (Russisch sprekend) oostelijk deel bij Rusland horen. Zo ging het ook op de Krim.