Ander blogs en websites

zondag 13 februari 2022

Voetbal kijken

Hele wedstrijden kijk ik zeer weinig. Als ik naar breiwerk wil kijken, heb ik geen tv nodig. Ik begrijp niet dat trainers het nog steeds goedvinden, hoe de achterhoede, beginnend met de keeper, zo vaak mogen klooien. Er is al menig tegendoelpunt uit voortgevloeid. Ik had al lang een verbod verwacht, maar het is nog steeds gaande. Niet alleen hier, ook in andere landen en ook bij het vrouwenvoetbal.
Ik zag Jong Ajax naar de slachtbank geleid worden door Excelsior; 6-2! Onvoorstelbaar voor zo'n grote club als Ajax. Ik zeg trainer wegsturen en desnoods Frank de Boer benoemen. Dan kan hijzelf met zijn bagage van hoger niveau via de gewone weg misschien naar de top groeien samen met het Ajax talent. Jonge voetballers begeleiden naar het eerste en/of de top is toch ook een mooie uitdaging. Al weet ik niet hoe groot de imago schade is die Frank opgelopen heeft. En anders zijn er nog mannen als Wim Jonk en Kees van Wonderen.
Bij het nemen van penalty's zie ik ook geregeld ongeconcentreerde, vaak quasi speelse trappen. De lichaamstaal verraadt vaak of de bal er wel of niet in zal gaan. Veel spelers vertonen een zekere mate van nonchalance, ongeïnteresseerdheid. En dan die gekke bokkensprongen. Ik zou zeggen : "Doe eens normaal en leer een strafschop goed nemen."
Tot slot het verdedigen. Het is al langer de opmaat niet naar de bal te blijven kijken, maar je om te draaien als je verdedigt. Zodat de bal jou geen pijn zal doen. Watjes gedrag! Verdedigers rennen graag naar voren. Maar als ze moeten verdedigen zijn ze te moe om terug te rennen. Daardoor zijn ze vaak veel te laat.