Ander blogs en websites

zondag 6 februari 2022

Tussen de druppels door

Wij, Fenna en ik, boften vanmorgen. Het regende nauwelijks. We konden ons bijna tussen de druppels door bewegen. Onderweg heb ik weer wat zwerfvuil opgeruimd. In het weekend ligt er meestal meer dan door de week. Het was doodstil vanmorgen. Maar ja, het was pas half negen.
Gisteren heb ik een buurtbewoner onze telescopische ladder geleend. Er was een lekkage aan zijn woning. De voorgevel eindigt een meter boven het platte dak van hun huis en steekt dus uit. Er ligt een zinken strook op de bovenkant van die muur om hemelwater tegen te houden. In die strook schijnt een scheurtje of gat te zitten. De bewoner ging er een strookje overheen plakken met siliconenkit. Ik bood hem nog een spuitkoker met speciale afdichtingskit aan, maar hij wilde toch zijn siliconenspuit en het strookje gebruiken.
Hij was op tijd klaar met het klusje, want niet veel later begon het flink te regenen.

Die ladder is erg handig. Al was het maar vanwege het formaat. Ingeschoven is ie ongeveer een meter lang, dus erg gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Het uitschuiven verloopt soepel. Hij is dan zo'n vier meter lang. De aluminium ladder weer in elkaar laten schuiven gaat mij minder goed af. Ik moet zowel links als rechts per sport op zwarte schuifknoppen drukken met mijn duimen. Vanwege de reuma lukt me dat niet zo goed. Uiteindelijk wel hoor, maar het duurt even. Maakt niet uit, ik ben met pensioen.