Ander blogs en websites

zondag 6 februari 2022

DNA onderzoek

Stel je eens voor, je lijkt helemaal niet op je broers en/of zusjes. Voordat de mogelijkheid tot DNA onderzoek er was, moest je maar volstaan met quasi grappige opmerkingen als "Je bent er een van de melkboer". Van iemand die aan de deur kwam. Er waren meer verkopers die aan de deur kwamen, maar de melkboer wordt om duistere redenen het meest genoemd. Of je moest het doen met de geruchten. Maar zekerheid was er niet.
DNA heeft al tot veel antwoorden geleid. In veel kwesties, ook misdaden. Ik vraag me wel af hoe het zit met mensen die via een misdrijf (verkrachting, incest of een gulle arts) verwekt zijn. Zouden zij op zoek gaan naar de dader? Of heeft een DNA onderzoek al eens geleid tot zo'n uitslag? En wat zou er dan gebeuren? Om een voorbeeld te noemen, tijdens de oorlog in het voormalig Joegoslaviƫ zijn veel vrouwen verkracht.
Algemeen bekend zijn de berichten van artsen die met hun eigen zaad gestrooid hebben. Maar ja, artsen verdienen smakken geld en zijn gewend alles uit eigen zak te betalen. Dan is een vergissing zo geboren.
Zelf heb ik ook een DNA onderzoek overwogen. Om te vernemen of ik nog elders op de wereld DNA-genoten heb. Onze familie is immers wijd verspreid over deze wereld. Ik heb er vooralsnog van afgezien. Ik moest tanken.