Ander blogs en websites

maandag 14 februari 2022

Oorlog vanwege nepnieuws

Het is vrij algemeen bekend, dat Amerika een aantal oorlogen begonnen is op basis van nepnieuws. Zo zijn de oorlogen in Vietnam en Irak begonnen. Samen met het VK werden berichten verspreid, die onwaar bleken te zijn.
Ook nu in relatie tot Rusland zie ik veel nepnieuws op het internet opduiken. Wat mijn zorgen maakt is het feit, dat onder de berichten niets vermeld staat van de quasi fact checkers. Als het over covid gaat gebeurt het andersom. Dan worden gemelde feiten als zijnde fake verwijderd.
Er gaan berichten rond (compleet met geshopte beelden, waarvan sommige duidelijk uit games overgenomen zijn), waar gemeld wordt over Russische aanvallen op vliegtuigen en schepen van Amerika. Deze berichten zijn alle afkomstig uit Amerika en bedoeld om Rusland als agressor neer te zetten en het land te dwingen tot een oorlog.
De enige agressor in de kwestie is nog steeds Amerika. Het land, dat na een periode van rust, weer denkt de politieagent van de wereld te zijn en alles naar zijn hand wil zetten. Net zoals Hitler dat ooit ook wilde en wat de communistische Sovjet Unie verweten werd en China wordt. Het Amerika kent helaas veel meelopers en angsthazen in andere landen. Het wordt tijd dat Europa zich met Europa gaat bezighouden en de Amerikanen eruit gooit.