Ander blogs en websites

donderdag 3 februari 2022

Ook een airfryer?

In militaire dienst zouden ze gezegd hebben : Die Justin Trudeau is een ideale holmaat voor Mark Rutte. Zeker weten doe ik het niet, maar dat was daar zo het taalgebruik. Nu Brussel de coronapas wil verlengen tot in 2023 wordt het echt tijd uit de EU te stappen. Of enkel die landen bezoeken, die de pas en de rest van de corona-mikmak afgeschaft hebben. Maar ik kwam hier voor iets heel anders.
Hebben jullie trouwens ook een airfryer? Heel soms gebruiken we zo'n ding. Ik ben nogal ouderwets en kies liever voor het alom bekende frituur. Onlangs heb ik er vet in gedaan. De olie gaf veel te veel spetters. Ik heb liever snacks die lekkerder smaken.

en dan in het frituur
Het is mij opgevallen dat de producten die bestemd zijn voor in zo'n airfryer (of oven) een andere korst hebben. Een regelrechte vijand van het gebit : knoert hard. Men heeft het omhulsel al in de fabriek bruin gemaakt. Ik vind de kroket, patat en dergelijke ook niet lekker smaken. Net alsof ik vega zit te eten, terwijl mijn grijze massa het knopje van de smaak van kroket of friet ingedrukt heeft. Ik heb een keer per ongeluk zo'n rare kroket in het frituur gebakken. Nou, dan weet je helemaal niet wat je in je mond hebt. Net zo'n kunststof etalage-kroket. Brrr! Er klopt iets helemaal niet met die gebakken-lucht-machine. Zelf zou ik hem nooit gekocht hebben. Over dat minder vet en/of gezond hoef je bij mij niet aan te komen. Ik ben nu eenmaal van de generatie van de speklappen, de ossewit, de kaantjes en de reuzel. O ja, en dat harde grijze wc papier.
Vanavond eten we overigens lasagne met sla en een gebakken kipfilet erbij.