Ander blogs en websites
▼
zaterdag 30 juni 2018
Taugé schoonmaken
Sonja is samen met een buurtbewoonster de bbq van morgen aan het voorbereiden. Morgen komt een aantal buurtbewoners bij ons gezellig aanschuiven. Op het menu staat meer dan alleen geroosterd vlees met en sausje. Het bestaat uit gado gado. Diverse groenten en blokjes tofoe / tahoe met een pindasausje er overheen. Naast kool en sperzieboontjes behoort ook taugé tot de ingrediënten. Dit keer hebben we bij wijze van uitzondering de taugé op de ouderwetse manier schoongemaakt : de groene dopjes en het bruine staartje eraf. Een stukje monnikenwerk, dat vroeger thuis heel gewoon was. Net als het pellen van de Hollandse garnalen. Gelukkig had deze taugé erg weinig groene dopjes, dus was het een kwestie van de taugé even aan de staart trekken. Met de tv aan en een snurkende Fenna was het klusje best wel vol te houden. De taugé wordt overigens voor het nuttigen even in kokend water gedompeld. Wat het vlees betreft : voor de liefhebbers is er saté(!) en kipkluifjes. Maar de hoofdingrediënten voor morgen zijn een goed humeur en lekkere trek.