Ander blogs en websites

dinsdag 5 januari 2016

Hoera voor Obama

President Obama verscherpt de regels rond de aanschaf van vuurwapens. Tegen de wil van vooral rechtse Amerikanen in. Ik zie het als een eerste stap op de goede weg richting een veel veiliger land met minder onnodige slachtoffers.
Obama riep de Amerikaanse media op te controleren, hoeveel Amerikaanse doden er jaarlijks vallen door terreur en door eigen vuurwapens. Afgezien van 9/11 vallen er door terreur in Amerika zo'n 75 doden. Door vuurwapens ruim 10.000! Hopelijk zet de oproep van Obama de tegenstanders aan het denken. De cijfers geven overduidelijk aan dat de Amerikanen met een vuurwapen de grootste vijand is van andere Amerikanen. 'Is om te huilen.
Als dat kwartje zou vallen bij de voorstanders van vuurwapens, is er wat hoop dat het vuurwapengeweld en de mentaliteit (geen wapens maar woorden) gaat veranderen. Want laten we eerlijk blijven : wie schiet er nu een automobilist een paar keer in de rug(!) vanwege een kapot achterlicht? Dat doen toch alleen ordinaire moordenaars?
PS. Niet lang na dit bericht werd een felle voorstander van vuurwapens en tegenstander van Obama door het hoofd geschoten door..... een medelid van dezelfde anti Obama club. Ze kregen een woordenwisseling, waarop de dader de organisator van de anti-Obama mars doodschoot.