Ander blogs en websites

zondag 29 september 2024

Van het oostfront

Oekraïne heeft inmiddels al 5 F-16 verloren. De eerste werd door eigen afweersysteem uit de lucht geschoten. De andere vier hadden nog geen minuut gevlogen. Ze zijn in de hangaars van het vliegveld waar ze geparkeerd stonden vernietigd. Conform door Poetin gezegd : de F-16 zal geen uur vliegen en vele helemaal niet.
Sinds de toezegging van de levering van F-16 is Rusland systematisch vliegvelden aan het bombarderen. Om zodoende de infrastructuur die de F-16 nodig heeft te saboteren. Frankrijk heeft Oekraïne Mirages type 2000 beloofd. Het Russisch leger blijft oprukken naar het westen. Het Oekraïense leger is zo goed als uit Koersk verdreven. Zelensky bereidt een nieuwe inval in Rusland voor. Er zijn blijkbaar nog steeds niet genoeg Oekraïense mannen en vrouwen gesneuveld. Het aantal overschrijdt inmiddels de 1 miljoen! Gemiddeld sneuvelt zo'n 70% van de Oekraïense rekruten nadat het front betreden is. Hun gemiddelde leeftijd ligt rond de 45 jaar. 😥
Rusland heeft een enorme troepenmacht in het westen van het land klaarstaan. Het verovert de ene na de andere plaats. Trump heeft aangegeven voor vrede in Oekraïne te zullen gaan. Poetin vindt het goed, "Maar wel op onze voorwaarden", voegde hij nadrukkelijk toe. Inmiddels is vanuit de NAVO gelekt, dat het nooit de bedoeling is geweest om Oekraïne als lid toe te laten.