Ander blogs en websites

woensdag 25 september 2024

De andere kant

Eerder vertelde ik al, hoe in bepaalde tv series heel andere geluiden te horen zijn. Geluiden van deskundigen over o.a. het klimaat, de CO2, het coronavirus enz. Onlangs hoorde ik weer zo'n geluid. Al eerder vernam ik van een F-16 onderhoudsmonteur over de makken van dat vliegtuig. Dit keer was het een opgetogen officier van de luchtmacht. Tijdens een interview over de aanschaf van de F-35 zei hij het volgende : "De F-16 is verouderd. De toestellen vertonen steeds meer haarscheurtjes en de storingen / mankementen nemen met de dag toe. Het is erg lastig om de juiste onderdelen te krijgen."
Ik weet dat de aan Oekraïne gegeven toestellen een upgrade hebben gekregen. Maar die is voornamelijk digitaal. Probleem blijft, dat de Oekraïense piloten veel te weinig ervaring hebben opgedaan en te opleiding hebben gekregen om de functionaliteit van de F-16 volledig te kunnen benutten.
De wrakstukken van verloren F-16's geven de Russen al een zeer goede indruk van de upgrades. Amerika baalt ervan.
Turkije dreigt uit de NAVO te stappen vanwege de genocide in Gaza en op de West Bank.
Nu Israël besloten heeft ook Libanon aan te vallen, raakt ook Rusland betrokken bij de oorlog tegen de Joden. Amerika heeft al militaire versterkingen naar Israël gestuurd. De oorlog wordt nog heftiger als de Houthi's en Iran ook olie op het vuur gaan gooien. Inmiddels ligt een aantal Israëlische steden en militaire bases onder vuur.