Ander blogs en websites

dinsdag 24 september 2024

Dan maar zo

Dat er gevaar dreigt dat de genocide in Gaza escaleert, vind ik in een bepaald opzicht geen probleem. Als dat de manier is om de wrede bezetting door de Joden te beëindigen, dan moet het maar zo. De VN doet er toch verder niets aan dan ouwehoeren en quasi verontwaardigd zijn. Terwijl daar nota bene zo'n 250 van hun eigen medewerkers vermoord zijn.
Zoals bekend ligt de Duitse auto-industrie op z'n gat. En wat lees ik dan? Volkswagen gaat in China(!) een paar honderd werknemers uit z'n fabriek ontslaan. VW in China? Ja, zo gaat dat dus. Afgeven op zo'n groot land maar wel daar produceren omdat het zo goedkoop is. Ofwel : links lullen en rechts vangen. Een soortgelijke situatie doet zich voor met Rusland. Velen beseffen niet eens hoeveel olie en gas de EU landen nog steeds uit Rusland geleverd krijgen. Rusland heeft z'n afzetgebied aanzienlijk vergroot (Azië, Afrika en Zuid-Amerika) en zou zomaar de kranen naar West-Europa dicht kunnen draaien.
Niet alleen China, ook India profiteert van het westers kapitalisme. Dankzij de goedkope arbeidskrachten is veel Westerse kennis opgedaan. Zo kunnen die landen producten en diesnten leveren die vele malen goedkoper zijn dan de Westerse. 😅 Ergo, de kapitalisten graven hun eigen graf.
Ik las ergens een wat verwijtend verhaal over het Afrikaans continent. O.a. met de vraag : "Wat heeft Afrika ons eigenlijk gebracht?" Alleen al die denkwijze, doet mij mijn hoofd schudden. Laten we gewoon realistisch zijn. Afrika heeft het Westen niets gebracht, want het Westen heeft dat continent leeg geroofd. Het roven gebeurt nog steeds, omdat de blanken misbruik maken van de Afrikaanse cultuur.
De Afrikanen beginnen dat te beseffen en zijn begonnen met het afbouwen van de Westerse aanwezigheid.
De recente rellen in de koloniën van Frankrijk is ook zo'n voorbeeld van het kapitalisme. De Fransen gedragen zich nog steeds als in de 19e eeuw voor wat betreft hun bezette overzeese gebieden. Ook daar zou men Frankrijk eruit moeten zetten. Europese landen hebben een enorme goudvoorraad, maar geen van hen heeft een goudmijn. En nee, die voorraad is niet op een eerlijke manier opgebouwd. Zonder de Afrikaanse koloniën zou Frankrijk zelf een arm land geworden zijn. Met stokbroden en wijn bouw je geen land op.