Ander blogs en websites

zaterdag 21 september 2024

Afgeven op babyboomers?

Zelf kan ik me niet herinneren, dat een van ons onze (voor-)ouders te kijk zette, laat staan respectloos behandelde. De manier waarop jongeren zich tegenwoordig uitlaten over met name de babyboomers komt mij niet alleen respectloos maar soms ook onbeschoft over. En toch denk ik dan : je zult maar zo zielig zijn en niet kunnen genieten van de generatie die samen met hun ouders na de oorlog voor de wederopbouw gezorgd hebben.
Dat ze nu afgeven op de babyboomers met hun goed pensioen, vind ik triest en jaloers overkomen. Vooral omdat wij, de babyboomers, daar hard voor geleerd en gewerkt hebben. Deze babyboomer ging ook nog op de zaterdag naar school. In mijn klas zaten tussen de 25 en 30 leerlingen die 10 tot 13 vakken hadden. Wij wisten waarover wij het hadden. De klagers maken weinig uren op school met weinig vakken en veel vrije tijd.
Een tijdje geleden hoorde ik iemand over de radio wat minachtend praten over de gebruikers van een 'boomer flap', die ouderen gebruiken. Daarmee bedoelde zij een telefoon met zo'n klaphoesje, dat je als een bladzij moet openslaan. De grappenmaakster vergat even dat die telefoons vaak doorgegeven zijn aan de ouderen door.... de generatiegenoten van dezelfde grappenmaakster. Zij waren het zelf, die met dergelijke klaphoesjes begonnen zijn. 😂 Onze Nokia's hadden helemaal geen hoesjes. Wij waren er gewon zuinig op. Net zo zuinig op al die andere telefoons die we inmiddels gekregen hebben.