Ander blogs en websites

dinsdag 9 juli 2024

Buffelen

We zijn weer even flink tekeer gegaan. In een mooi opgeruimde loods hebben we nog meer opgeruimd en zodoende meer ruimte gecreëerd. Toen die klus geklaard was, hebben we na de koffie wat inkopen gedaan bij een bouwmarkt. We zijn al langer van plan om het afdakje waaronder mijn laatste motorfiets sliep, te verwijderen. Daar willen we een gewone schutting van 180 cm hoog hebben. Het geheel krijgt een L - vorm. De voet van de L laten we aan de bovenkant schuin naar het hekje aflopen. Dat staat dan niet zo hokkerig of lomp.
Ik heb de situatie een paar keer opgemeten, omdat ik alle keren de notitie met de maten kwijtraakte of vergat waar ik hem had neergelegd. 😂Vanwege
een aanbieding die ons zo'n 20% zou schelen, hebben wij na de koffie inkopen gedaan. Drie tuinschermen (180 x180) en 4 tuinpalen van 240 cm. De achterkant aan de straatzijde is 334 cm lang. Het korte stuk tot aan het hekje is 130 cm. Ik moet rekening houden met de dikte van de palen (plm 7 cm). Helaas zal ik twee schermen moeten inkorten. Maar ik kan de restanten ook nog goed gebruiken, want er komt weer een dakje op. Dat dakje ga ik bekleden met een groot stuk rubber van 334 x 130cm.
De palen en de schermen komen in de tuin / op het erf te staan. Dus het metalen hekwerk wordt gehandhaafd.
We konden bij de bouwmarkt gedurende 2 uur gratis een aanhangwagen lenen. Die tijd was ruim voldoende voor het transport, het uitladen en het retourneren van de kar. Daarna zijn we naar de vuilstort geweest, om het laatste afval via legale weg te lozen.
Na de lunch ben ik begonnen met het verwijderen van het huidige afdakje. Lekker in de zon. Ook in dit geval neem ik er alle tijd voor. Ook onze eigen klusjes moeten immers leuk blijven.
Men verwacht onweer en nog meer onheil. Voor een ouwe man als ik heet het gewoon Hollands zomerweer.