Ander blogs en websites

vrijdag 7 juni 2024

Zonnepanelen

Na de hype is er de koude douche. Een typisch overheidsprobleem. Maar hoe dan ook, vandaag wordt een aantal zonnepanelen op ons dak gemonteerd. Ze waren al een jaar geleden via de woningbouwvereniging geregeld. Omdat ik enigszins op de hoogte ben van het installatiewerk, valt mij op dat het werk netjes en doordacht uitgevoerd wordt. De installateurs nemen niet het advies van hun collega consultant klakkeloos over. Ze bekijken de situatie en pakken de zaken net even anders aan. Zo is de steiger in de doorgang opgebouwd en nie tin de tuin van de buurvrouw. De kabel wordt vanaf het dak via een beschikbare, loze elektriciteitsbuis in het plafond van zolder naar de meterkast gevoerd. In die kast eindigden twee lege pvc buizen voor elektra. Nu dus nog maar een.
De adviseur wilde de kabel via de trapkast onder het huis door naar de meterkast aanleggen. Nu is sprake van een kortere, onzichtbare kabel die in de aanwezige infrastructuur voor elektra is getrokken.
Ik zie wel, dat de man op het dak geen valbescherming gebruikt. Die zag ik gisteren bij de mannen op het dak van de loods wel. Al met al is alles verder keurig geïnstalleerd.