Ander blogs en websites

donderdag 30 mei 2024

Vragen

Onlangs kreeg ik een aantal vragen voorgeschoteld. Ze hebben mij wel even aan het denken gezet. De eerste vraag was in welk jaar zou jij geboren willen zijn? Ik dacht aan een jaar voorafgaand aan een periode van 80 jaar, waarin geen oorlog gevoerd werd en er geen armoede heerste. Maar ja, toen waren mijn ouders ook nog niet eens geboren en armoede zal er altijd wel zijn. Dus houd ik het maar op mijn eigen geboortejaar. Die kende in eerste instantie ook erg veel geluk en welzijn. Niemand wilde toen weer een oorlog. Nooit meer!, was toen de slogan.
Een andere vraag luidde : Wie heb je pas ontmoet, die indruk op je gemaakt heeft? Tja, dan zie ik toch weer die vrouw op de camping. Ondanks haar hoge leeftijd is ze heel erg actief en positief ingesteld. Ik hoop tegen die tijd ook zo te kunnen zijn.
Hoe zien de eerste twee uur van je dag eruit? was ook een vraag. Ik ga via de badkamer en een korte blik in mijn mailbox naar buiten. Als ik terugkom ga ik het ontbijt klaarmaken. Als we samen ontbeten hebben, is het twee uur later. Daarna ga ik klussen doen.