Ander blogs en websites

woensdag 15 mei 2024

Voorbereidingen

Vandaag kreeg ik geheel conform de belofte en de Track & Trace de golfplaat op rol inclusief het bevestigingsmateriaal. Ik heb het spul direct naar de buurtbewoonster gebracht. Dan loop ik hier niet het risico, dat de rol beschadigd raak of misschien erger.
Vanmorgen heb ik de auto door de wasstraat gereden. Vanwege mijn oog wilde ik de nevel die vrijkomt bij het zelf wassen vermijden. Ik heb de Matrix ook maar gelijk van binnen schoongemaakt met de stofzuiger. Dat kan gratis na een wasbeurt.
Op de terugweg ben ik naar de bouwmarkt gereden, om twee ronde tuinpalen te kopen. Die hebben we zelf nodig voor ons tuintje, maar ze
gaan eerst mij een andere dienst bewijzen. Toen op naar loods. Daar heb ik een accuboormachine, een stempel en twee houtenplaatjes geleend. Die heb ik allemaal nodig om de golfplaat te kunnen monteren. Zo'n extra boormachine bespaart mij het telkens wisselen van een boortje voor een schroefbit. De ronde palen gebruik ik om samen met de plaatjes hout een verplaatsbare vlonder / werkplateau op het dak te maken. De stempel met dwarsbalk gebruik ik als extra steun voor de dakspanten, waarop ik op dat moment bezig ben.
Ik ben niet van plan om het monteren van de golfplaat bij warm, zonnig weer te gaan doen. Als de mussen al bijna van het dak vallen, loopt deze vreemde vogel helemaal het nodige risico. Ik maak er ook geen haastklus van. Als de golfplaat ligt, is er nog de dakgoot met regenpijp, misschien een grindput en wat afwerking. Ergo, ik ben nog even zoet.