Ander blogs en websites

vrijdag 17 mei 2024

Tijd voor iets anders

Vandaag geen overkapping in beeld. Wel de caravan. Die moet reisklaar gemaakt gaan worden. De enige klus die ik nog wil doen is die van de steun voor de fietsendrager. Voor de rest ga ik de bandenspanning controleren en de remmen nazien. De verlichting is gecontroleerd toen ik de caravan ophaalde. En dan gaat de bagage erin.
Als we op pad gaan wordt dat de eerste keer zonder hond. Dat zal dus ook wat raar zijn. Aan de andere kant biedt de afwezigheid ook voordelen. Er is minder bagage en we kunnen ons vrijer bewegen. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan. We zijn niet helemaal van de hond af. Soms passen we op de hond van anderen. Eind van de maand komt misschien een labrador logeren. De eigenaar gaat met vakantie en dit keer mag de hond niet mee. Hij woont hier vlakbij in de buurt, dus zijn hond zal niet helemaal in een vreemde omgeving terechtkomen. Toen ie een pup was heb ik al een keer op hem gepast. Tijdens het uitlaten van Fenna kwam ik het duo ook geregeld tegen.
Omdat we geen hond meer hebben, gaat de dakkoffer ook weg. Als het goed is wordt ie vanmorgen door een nieuwe eigenaar opgehaald. Die wil de dakkoffer op z'n vouwwagen monteren. Omdat met name de hondenkar en de twee wielen veel ruimte in beslag namen, houden we achterin laadruimte over. Komt bij dat we de grote, zware voortent omgeruild hebben voor een kleinere, die ook nog eens aanzienlijk lichter is. De vrijgekomen ruimte en het gewicht bieden de mogelijkheid om de gewone fietsdrager mee te nemen. Dan kunnen we bijvoorbeeld met de auto naar een stad rijden en vanuit een nabij gelegen dorp of een buitenwijk op de fiets de stad ingaan. De fietsendrager gaat dan in de bagageruimte van de auto.