Ander blogs en websites

zondag 19 mei 2024

Kluisje met probleempje

Vorige maand kocht ik voor €4,= een autokluisje van Brabantia in een kringloopwinkel. Compleet met twee sleutels. Ik heb het in de auto opgeborgen, want het is bedoeld voor in de caravan. Om al onze goudstaven veilig op te bergen.
Vandaag heb ik het kluisje tevoorschijn gehaald, want we zijn met de caravan op pad.
Toen ik het slotje probeerde, ging dat erg moeizaam. Het liep vlak voordat het definitief sloot vast. Met gevolg dat het kluisje niet goed af te sluiten is en dat de sleutel niet uit het slot verwijderd kon worden. Vanwege de zeer beperkte kijkruimte, kon ik niet echt goed zien waar het fout ging. Zonder ombouw en met geopend deksel werkte het slotje prima. Er zit een veertje in zodat het slotje automatisch in de sluitstand gedrukt wordt. Maar met gesloten deksel deed ie dat niet. Na wat
speurwerk zag ik dat het aan de sluiting lag. De opening in de haak was net te krap waardoor hij tegen het deksel stootte. Het sluitpropleem was blijkbaar de reden het kluisje van de hand te doen.
Wegens gebrek aan het juiste gereedschap heb ik met een ijzerzaagje het bekje wat groter geschraapt en gezaagd. Het beste was om daarvoor een vijl te gebruiken. Maar die heb ik hier niet. Ik ben een tijdje ermee zoet geweest. Maar gaande weg merkte ik tijdens het testen, dat het slotje steeds beter ging sluiten. Na een halfuur prutsen, sloot het slotje als vanouds(hoorn). Heb ik toch maar weer voor weinig geld en wat gepruts een goed kluisje.