Ander blogs en websites

woensdag 1 mei 2024

Het alternatief

Veel autofabrikanten stoppen met het produceren van e-cars. Mercedes kent ook zwaar tegenvallende cijfers voor z'n e-cars. Men spreekt met betrekking tot bepaalde modellen zelfs over doodgeboren e-kindjes.
De elektrische auto draagt dus niets bij om tot een beter leefmilieu te komen. Een beter alternatief lijkt mij de elektrische stoel. 😐
Men heeft mij dus twee keer op basis van valse beschuldigingen en vervalste bewijzen met een ontslag geconfronteerd. Toen ik later vernam dat het om dubbele agenda's ging (in een geval wilde men de ICT uitbesteden en in het andere geval wilde een manager mijn functie hebben om ICT op zijn cv te kunnen plaatsen - meneer wilde ergens directeur worden-) , dacht ik later : "Waarom is dit niet op eerlijke en open wijze met mij besproken? Dan had ik op een gewone manier (via sollicitaties en mijn netwerk) naar een alternatief gezocht?"
Beide keren bleek het te gaan om een, zoals de rechter toen zei, "stille reorganisatie". Als men mij in vertrouwen genomen had, was ik gaan solliciteren of had ik voor een andere optie gekozen. In een van de gevallen ben ik vrij snel na het nare en vooral rare gesprek voor mezelf begonnen als freelancer. Ik had weliswaar een dubbel inkomen, maar dat maakte de situatie niet goed. De valse beschuldiging dat ik gefraudeerd zou hebben, heb ik als de ergste ervaren.
Zelf heb ik als leidinggevende en Fieldmanager nooit op zo'n achterbakse manier gewerkt. Gewoon open en eerlijk zijn tegen elkaar lijkt mij nog steeds het beste alternatief.