Ander blogs en websites

zaterdag 4 mei 2024

Felix

Hij heet Felix. Hij is een beetje gek op mij. Elke keer als ik bij hem in de buurt ben, is het feest. Hij draait constant om me heen en drukt zijn kop tegen mijn benen. Toen ik een keer in de slaapkamer zittend op de grond een bed zat te verschuiven, tikte hij zittend op het bed  mij een paar keer bemoedigend op mijn grijze hoofd.
Klusmees
Gisteren lag ik half op de grond om een kabelgootje aan te leggen. Felix vindt mijn grijze haren erg aantrekkelijk. Hij bleef mij maar kopstootjes geven. We waren daar om 12 meter kabelgoot aan te leggen. De kabel (van het modem naar het i-tv kastje) moest van de ene naar de andere kant van de huiskamer komen te liggen. Niet los, zoals voorheen, maar netjes in een gootje. De goten van 2 meter lang waren zwart van kleur. De plint in het huis is ook zwart. Om ervoor te zorgen dat meubels, met nam kasten goed tegen de plint geplaatst kunnen worden, hebben we de goot boven op de plinten aangebracht. Omdat ze even dik zijn (toeval) staat het als geheel erg fraai. Voordat de kabel in de goot gelegd kon worden, moesten we tig knikken herstellen. Ze waren ontstaan doordat iemand de zeer lange kabel bijeen gepropt had! Netjes oprollen zonder knikken was blijkbaar te veel gevraagd. Zowel voor het aanleggen als na de klus, hebben we wel even de tv laten testen. De kabel heeft het overleefd.
Het komt vaker voor, dat we dingen zien die zeer slordig aangepakt zijn. Zoals een schutting waarvan elke plank met slechts één zeer korte schroef aan beide kanten vastgezet is. Of een lamp die aan een draadje hangt. Of helemaal geen verlichting in een slaapkamer (al bijna 10 jaar lang!). Of een vloer, meubels en de gordijnen die onder de verfspetters zit. En dan zijn er nog de uitstaande reparaties, die al jaren wachten op het beloofd herstel.
Stuk voor stuk slordigheden van familie die hulp aanbiedt en/of verleent. Of niet. Af en toe vind ik het resultaat / de gevolgen van hun aanpak of niet nakomen van hun beloften ronduit schandalig. Zo ga je toch niet met je medemens om? Helemaal niet als het een hulpbehoevende alleenstaande ouder betreft.