Ander blogs en websites

zondag 5 mei 2024

Bandenwissel

Vandaag, op Bevrijdingsdag, heb ik mijn fiets bevrijd van een versleten achterband. Ik wilde niet wachten op een knal of een lekke band. Eerder had ik een aanbieding zien voorbijkomen van een setje Dresco's. Ik heb toen maar gelijk twee sets, binnen- en buitenband, gekocht. Alles wordt immers allen maar duurder.
Wat mij wel een beetje tegenviel was het kortingsverhaal. Omdat ik geen App gebruik kreeg ik niet het volle pond aan korting. Per set betekende dat €3,= minder korting. Maar voor die €6,= ga ik geen App op mijn telefoon laden. Ik zal eerst mijn telefoon zelf moeten laden. 😁
Ik mijn trouwe fiets onder de overkapping opgehangen. Het achterwiel lag er dankzij de snelsluitingen zo uit. De oude set verwijderen was ook zo gebeurd. Om de nieuwe te monteren had ik de velg voorzichtig in de bankschroef
geklemd. Ik monteer de banden liever zonder gebruik te maken van gereedschap, als bandenlichters. Ik doe het nog steeds met mijn handen. Al moet ik toegeven, dat het steeds lastiger wordt vanwege de reuma. Op de handmatige manier is het veroorzaken van schade aan de banden zo goed als nihil. En als het onverhoopt toch wat lastiger gaat, dan is er nog altijd wat WD40. Zo doe ik dat dus.
Ik heb trouwens ook nog een herinnering aan Fenna van de fiets verwijderd. Het was de 'trekhaak' van haar hondenkar. Mijn fiets heeft na de bandenwissel weer een regenband. De 'slick' gaat bij het restafval.