Ander blogs en websites

donderdag 9 mei 2024

Alternatieven

Een of ander dierenclubje wil een verbod via de rechter. Een verbod om op wolven te schieten met een paintball geweer. Voor zover ik weet wordt er ook op mensen geschoten met zo'n wapen. Dus waarom niet op een wolf? Men schiet ook op mensen met rubberen kogels, dus dat zou een mooi alternatief zijn. Ik moet wel telkens weer wat glimlachen als ik zo'n wolvenvriend hoor praten. Vaak gebruiken ze dooddoeners als : honden bijten ook schapen dood. Dat is zoiets als "anderen beroven ook banken, edelachtbare, dus...." of  "Ja pa, maar Mo had ook een 3 voor Nederlands". Als een wolf een hond of een mens aanvalt, noemen zij die met de wolven in het bos huilen 'spelen'. Ik zou zeggen, "Ga zelf eens spelen met een wolf. Of laat je hond of kind dat eens doen."
Wie de ontwikkeling van de situatie met wolven in Duitsland volgt, weet wat ons en de wolf te wachten staat. Maar je kunt ook het wolvenwiel weer opnieuw uitvinden. Wolven raken gewend aan mensen en nemen zodoende meer risico's. Ze begeven zich tussen de mensen. Met alle gevolgen van dien.
Er is weer een moordkomplot ontdekt in Oekraïne. Volgens het nieuws hier betreft het een paar ambtenaren. Volgens het nieuws in Oekraïne gaat het om militairen. Wie zou er gelijk hebben? Dat militairen van Zelensky af willen, pleit niet voor de politiek die het Westen voert. Dus zijn het ambtenaren. Dat zijn militairen ook.
Zelensky is bezig met het schrijven van een boek. Het schiet niet veel op, want meneer snuift te veel. De titel is al bekend : Hoe word je binnen een halfjaar multimiljonair. Het wordt een bekend verhaal.