Ander blogs en websites

zaterdag 27 april 2024

Ombouw en schimmel

Nadat ik met moeite het bouwpakket uit de auto gehaald heb, ben ik het in elkaar gaan zetten. Het wordt een ombouw voor de verdeelunit van een vloerverwarming. Hoewel ik een bouwpakketje gemaakt heb, wilde dat niet zeggen dat het hupsakee in elkaar geschroefd was.
Toen ik mijn workmate uit de schuur trok (die uitklapbare tafel en dus niet Sonja!) bleek het werkblad onder de schimmel te zitten. Weer een klusje erbij.
Ik heb de ombouw gemaakt, zij het weer als een bouwpakketje. Maar dit keer met minder maar wel met grotere onderdelen : een voorzijde, een deksel en twee zijkanten. Ik ga ze ter plaatse monteren.
 Aan een zijkant zal ik ongetwijfeld nog wat openingen moeten uitzagen vanwege de slangen die aan die kant het huisje ingaan. De ombouw krijgt nog een bruin likje verf, zodat het qua kleur past bij de rest.
De ombouw geeft naast een beschermende functie voor de verdeelunit ook een fraaiere blik voor het oog. Natuurlijk heb ik ervoor gezorgd, dat in geval van onderhoud de unit gemakkelijk bereikt kan worden. De hele voorkant en de bovenkant kunnen verwijderd worden. De bovenkant kan dankzij het deksel ook apart geopend worden.