Ander blogs en websites

vrijdag 8 maart 2024

Druk, druk, druk

Soms loopt het de spuigaten uit. Wat een drukte! Gisteren heeft Sonja pannenkoeken gebakken. Na de Koffietafel zijn de gasten samen met leerlingen van de basisschool aan het pannenkoeken bakken en natuurlijk ook eten gegaan. Beide partijen vonden het een waar feest. Maar wat een werk, zeg. Zelf heeft ze bijna 40 pannenkoeken thuis gebakken. Een andere vrijwilliger heeft dat ook gedaan. De voorraad diende als buffer. De gasten konden direct aan de pannenkoek, terwijl er weer nieuwe gebakken werden.
Laat na de lunch, hebben we de boel in gereedheid gebracht om weer
het bos in te gaan. Daar waren we om 14.30 uur. Na een kop thee ben ik gelijk maar aan de slag gegaan. De zon scheen weliswaar, maar de noordooster was vrij koud. Ik heb de afwerklatten tegen het dakbeschot geschroefd. Het ziet er nu nog beter uit. Ik hoef slechts één kant in de grondverf te zetten. Het is aan de goede kant waar al grondverf zit, dus ik hoef niets af te plakken of zo.
Een slechte aansluiting tussen het deurkozijn van het schuurtje en de rabat, heb ik gedicht. De grootste opening bedroeg ruim 1 cm. De spleet was zo’n 30 cm lang. Ik kwam tijdens het zagen een
wigvormige lat tegen. Ik moest gelijk aan de spleet oven de schuurdeur denken. Dus heb ik de lat meegenomen. Dankzij dat stukje resthout is de spleet nu gedicht. Een gat waardoor een gasafvoer heb ik met pur gedicht. Er was al wat purschuim in gespoten, maar er bleef nog een kleine holle ruimte over. Er was een plaatje op het ronde gat geschroefd. Maar omdat het rabat is, kon ik via de holtes aan de bovenkant wat schuim achter het plaatje spuiten. Het was ook een restant dat in een klein busje zat. Maar dat is nu dus op. Vanwege de koude wind ben ik daarna maar weer naar binnen gegaan. Morgen weer een dag. Dan hoop ik nog wat licht schuurwerk te doen en dan te gaan lakken. Ik ben benieuwd.