Ander blogs en websites

maandag 4 september 2023

Weer gelukt

Men spreekt weer over een tropische hitte. Vroeger was het gewoon een warme zomerdag. Maar ja, tegenwoordig zijn veel mensen erg overgevoelig. Voor alles en iedereen. Iemand vriendelijk vragen zijn rommel op te ruimen, leidt al tot een traumatische ervaring bij het 'slachtoffer'. Het wordt voor mij gewoon een warme dag.
Vanmorgen heb ik een paar puntjes van mijn lijstje afgewerkt. Als eerste heb ik een afspraak gemaakt om een dakgoot te reinigen. Dat kan morgenochtend. Daarna ben ik even gaan controleren of een bewoonster de prijzen van een paar palen heeft gezien. Ik had een briefje in de bus gedaan, omdat we elkaar een paar keer waren misgelopen. Op dat briefje had ik het soort hout, de afmetingen van de paal / palen en de (bouwmarkt)prijs geschreven. ze had het briefje gelezen en het was haar veel te duur. Tja, dat vind ik ook als ik door de
bouwmarkt loop : allemaal veel te duur. Neemt niet weg dat ik het benodigd hout in mijn achterhoofd houd. Wie weet kom ik weer eens wat tegen.
Toen was het tijd om een paar paaltjes van het hekwerk aan de voorzijde van he thuis te gaan vervangen. Het ging om twee paaltjes, die rot zijn. Ik heb eerst de planken losgeschroefd en op volgorde opgeslagen. De eerste paal kreeg ik met mijn beproefde methode heel uit de grond. Die was niet helemaal doorgerot. De tweede brak af. Maar door aan beide zijden met de grondboor een gat te boren en wat met de paal te wrikken, kreeg ik het restant er ook uit. Daarmee was het 'zware' werk gedaan. Dankzij de gaten in de grond waren de nieuwe palen in een mum van tijd geplaatst. Nog even koppensnellen en teren en dan is het weer gelukt.