Ander blogs en websites

dinsdag 5 september 2023

Onmenselijk

Men maakt zich erg bezorgd over de gezondheidszorg en de zorg voor de zwakken, zoals ouderen en zieken. Helaas hebben we al langere tijd een regering, die weinig op heeft met de factor mens. Wel met de factor vluchteling en asielzoeker.
De enige mens waar een politicus aan denkt, is zichzelf. En zijn/haar gezin. Ik weet zeker dat Wopke Hoekstra in Brussel tijdens zijn sollicitatie geen enkele vraag voorgelegd krijgt over de verdwenen en/of overleden kinderen van zijn Toeslagenaffaire. Het zal wel over het klimaat gaan, waar hij overigens niets van weet. Hij zal net als Timmermans stokpaardjes berijden, die de toehoorders een vreugdedansje zullen doen maken.
Mevrouw Carola Schouten heeft de mensen armer gemaakt. Ze heeft haar functie (minister bestrijding van de armoede) helemaal verkeerd begrepen. En dat voor iemand die lid is van een zich graag christelijk noemende partij. Zondags zit ze natuurlijk in de kerk vroom te wezen.
Mevrouw Kaag zwijgt ook nu in Afghanistan mensen en vooral vrouwen vervolgd worden door de Taliban. Nee, iemand met een fakkel voor haar huis is vele malen erger. Kaag is in Ruttes kruiwagen gevlucht naar Financiën.
Tot slot laat het hele kabinet miljoenen Oekraïners in de steek via een onmenselijke politiek. Erger : ze worden bedreigd, verwond en gedood door Russisch wapentuig. Mede omdat het kabinet de zwakke Oekraïners tot zelfmoord aanmoedigt. Het lijkt mij beter hen vrede te geven. Maar ja, dan be ik weer aan het begin van mijn verhaal. Dan moet ik het weer over welzijn, gezondheid en zorg hebben. Zaken die Rutte c,s. totaal onbekend zijn.