Ander blogs en websites

maandag 11 september 2023

Met gesloten beurs

Of budgetneutraal. Hoe dan ook, ik ben er meestal op uit om op die manier aan materialen en/of diensten te komen. Een kwestie van ruilen en/of de winst behaald uit een eerdere situatie benutten. Ik vind het telkens weer een uitdaging. Soms krijg ik een fiets. Die probeer ik voor weinig op te knappen en vervolgens met een winst te verkopen. Ik bedrijf geen handel, want daar heb ik geen zin in. Aan rommel verkopen doe ik ook niet, want ik wil geen gedonder aan de deur.
Laatst kreeg ik een kapotte e-bike aangeboden. Als blijk van dank voor wat hulp. Die niet te repareren Sparta heb ik geruild tegen een mountainbike. Ik heb de bike opgeknapt en die gaat dan weer de verkoop in. Afhankelijk van de situatie streef ik naar 100% winst. Zo op het oog lijkt het alsof wij veel kopen, maar dat is dus niet zo. Het is meestal met gesloten beurs; jij krijgt dit als ik dat van jou krijg.
Er zijn ook veel goederen die gratis aangeboden worden. Maar dat is meer deelnemen aan een loterij. Neemt niet weg dat we die soms ook weten te winnen. Met de kleding voor Roemeniƫ verliep het anders. Alles wat ik wist te bemachtigen was gratis. Maar dat kwam omdat men hoorde dat het voor een goed doel was. Mij werd vaak als eerste gevraagd of ik voor de aangeboden belangstelling had.