Ander blogs en websites

maandag 11 september 2023

Helaas een knikje in het dak -4- (slot)

Vanmorgen heb ik de peesrail tijdelijk op het kokerprofiel gemonteerd. Daarna heb ik de caravan wat vrij opgesteld, zodat ik die andere voortent (San Antonia) kon opzetten. Gelukkig kwamen mijn verwachtingen en berekeningen mooi uit. Toen ik de tent door de peesrail schoof kwamen de nostalgische herinneringen weer naar boven. Het eenvoudige frame in U-vorm was binnen 2 minuten aan de tent geschoven. De tent hangt keurig recht aan de nieuwe peesrail. Hij blijkt ook hoog genoeg gemonteerd te zijn.
We hebben de tent daarna gecontroleerd op schade en dergelijke. Maar we konden niets vinden. Alle ritsen doen het goed en het doek zag er ook mooi
uit. Aan de voorzijde van het dak was te zien, dat daar zich het water verzameld heeft. Dat betekent dat het doek niet strak genoeg gespannen is geweest. Ik heb de tent schoongeborsteld en afgenomen. Daarna, het doek was heel vlug droog, heb ik de tent behandeld met een vloeistof die het doek waterdicht maakt (zeggen ze).
Op basis van de plaatsing van de tent ten opzichte van de caravan, heb ik de nieuwe rail rechts definitief op maat gezaagd. De lengte van de peesrail is dusdanig, dat de tent zowel naar links als rechts wat speling heeft.
Na de koffiepauze hebben we de tent opgevouwen en opgeborgen. Wat een mooi klein pakket zeg! Tot slot heb ik de peesrail definitief vastgezet op het kokerprofiel. Zo, weer een klusje geklaard.
Nu willen we de grote voortent van de hand doen, zodat we weer budget neutraal zaken hebben kunnen doen.