Ander blogs en websites

zondag 10 september 2023

Helaas een knikje in het dak -3-

Nou, nou, wat een bof! Toen ik afgelopen week wat zoekende was naar de San Antonia tent, kreeg ik ook via MP een paar exemplaren voorgeschoteld! Gebruikt weliswaar, maar sommige zeer weinig. Er was er ook een bij, waarvoor slechts €50 gevraagd werd. Na wat vragen en antwoorden over en weer mocht ik hem voor dat bedrag overnemen. Gistermiddag ontvingen wij de tent. Hij is helemaal compleet en ziet er goed uit. Maandagochtend gaan we hem even aan de caravan hangen. Kan dat dan al? Ja, bijna.
Vrijdagmiddag heb ik eerst het vierkante kokerprofiel op de juiste lengte gezaagd. Door het op het dak, naast het bestaand profiel te leggen, kon ik de plaatsen waar ik kon boren aftekenen. Zo vermeed ik bestaande schroeven in de rand. De ruimte waarin de inlegbies valt opgevuld met een polyester vulmiddel. Terwijl dat spul lag te drogen in de zon, ben ik het vierkante aluminium profiel gaan voorbereiden op de montage. Ik wilde geen lange schroeven gebruiken die van boven dwars door het kokerprofiel in de dankrand gedraaid moesten worden. Daarom heb ik eerst met een 3 mm boortje op de afgetekende plaatsen gaten gaan boren. Dwars door het profiel heen. Het bovenste gat heb ik opgeboord tot 10 mm. Dat was nodig om de stift van de schroefmachine erdoor te krijgen. Zo kan ik de schroeven in het profiel laten 'verdwijnen'. Hierna ben ik naar de koffietafel gegaan, voor een verdiende kop koffie.
Zaterdagochtend heb ik bij een nog dragelijke temperatuur het vierkant profiel op het daklijst van de caravan gemonteerd. Als eerste moest ik de lijst met het polyester vulmiddel wat glad schuren. Daarna he ik het profiel op z'n plaats gelegd en ben de gaten in de lijst van de caravan gaan voorboren. Toen heb ik de hele rand van een laagje lijmkit voorzien en het kokerprofiel op z'n plek gelegd. Daarna was het een kwestie van schroeven erin draaien. Toen ik daarmee klaar was, werd het mij veel te warm. Ik ben maar naar huis gegaan.
Maandagochtend kan ik het peesprofiel op de gemonteerd kokerprofiel gaan schroeven. Dat is zo gebeurd. Met dat profiel worden ook de 10 mm gaten afgedekt. Tja, en dan komt het moment suprême : de tent aan de caravan hangen. We zijn benieuwd. De peesrail is zo'n 50 cm langer dan noodzakelijk. Het geeft de mogelijkheid om met de tent wat naar links of rechts te schuiven.