Ander blogs en websites

maandag 4 september 2023

Een nieuwe week

Het is maandag. Een nieuwe week ligt voor me. De scholen zijn weer begonnen, de vakantie is voorbij. En... het is prachtig weer. Niet alleen vandaag, de hele week! Zoals ik al tegen klagers zei : "Vakantie moet je verdienen." Die van ons kende veel regen, maar we hebben toch genoten. Gewoon door er iets leuks van te maken.  Want zo verdien je een vakantie.
Ik las trouwens dat veel mensen moeite hebben om weer aan het werk te gaan. Ze melden zich ziek en/of tot een psychiater. Wat een woke generatie!
Deze week staat de mondhygiëniste op de agenda. En de medische keuring voor mijn nieuw rijbewijs, vindt ook deze week plaats. Ik wil ook nog wat aan mijn klussenlijstje werken. Zowel thuis als in de caravan. Deze week hoop ik een paar dakgoten uit te baggeren. Dat heb ik beloofd. Ik heb er al een speciaal stukje gereedschap voor gemaakt. Op een deelbare mast van een surfplank heb ik een borstel gemonteerd. Dwars op de top van de mast. De mast gebruiken we normaal gesproken als vlaggenmast. De borstel is qua lengte wat korter dan de breedte van de dakgoot. Dus kan ik hem als een bezem door de goot trekken of duwen.
Het lastige is, dat de ruimte tussen de dakpannen en de goot vrij klein is. Maar ik heb hem al uitgeprobeerd in onze eigen (schone) dakgoot. Volgens mij voldoet ie. Ik kan de borstel ook 180 graden draaien. Voor het geval ik de goot vanaf een andere kant moet reinigen. Een groot deel van de goot ligt namelijk onder de onderste rij dakpannen. Om die reden moest ik de haren van de borstel wat korter knippen. Ik heb Sonja beloofd, dat ze een nieuwe krijgt. 😁