Ander blogs en websites

zaterdag 5 augustus 2023

Kamperen in de regen

Het is wat sneu voor de mensen die nu met vakantie zijn in eigen land. Maar ook elders, waar de weersomstandigheden het vakantieplezier weghoudt. Zoals zware onweersbuien met hagelstenen, aardverschuivingen of zeer hoge temperaturen. Tegen de klagers zei ik soms na terugkeer : "Tja, vakantie moet je wel verdienen." 😏Dat was de ene keer als grap bedoeld en de andere keer als cynische opmerking. Het ging erom wie er klaagde. Tegen collega's die naar tegen mij deden, was het dus cynisch bedoeld.
We hebben zelf ook geregeld in typisch Hollands zomerweer gekampeerd. In de regen in een tent met twee koters en een hond. In die tijd mocht je het natte katoenen tentdoek niet eens aanraken, anders ging het lekken. Nou, dan weet je het wel. Alles werd tijdens zo'n vochtige vakantie erg klam. Ook de kleding en de slaapzakken. Dus was het creatief omgaan met de bagage en de droge momenten effectief benutten. Toch zijn we nooit van dergelijk natte vakanties klagend teruggekeerd. Het waren immers gewone Hollandse zomers.
Gedurende de natte dagen lagen er altijd wel alternatieven klaar. In de vorm van uitstapjes. Veel campings hebben een recreatieruimte. Klagen heeft geen zin. Daar verander je het weer niet mee. Je moet er gewoon wat leuks van zien te maken. Net zoals in de rest van het leven.