Ander blogs en websites

zaterdag 5 augustus 2023

Altijd iets te doen

Heel soms hoor ik iemand klagen, al zou ie weinig tot niets te doen hebben op z'n werk. Mijn ervaring is, dat die mensen liever lui dan moe zijn. Want.... : er is altijd wel iets te doen! Helemaal als je nog niet zo lang bij een bedrijf werkt. Dan valt er nog heel veel te leren en te lezen bijvoorbeeld.
Vanmiddag ging ik naar een bouwmarkt om wat te kopen. Ik maakte voor de betaling gebruik van een VVV cadeaubon. Die heb ik al een paar keer eerder gebruikt bij die bouwmarkt. Ik kreeg toen keurig een kassabon met saldo informatie. Dit keer kreeg ik die bon niet. Terwijl ik vooraf nadrukkelijk gevraagd had om een bon met saldo. Geheel conform de instructie van de caissière die mij bij de eerste keer zo'n bon gaf.
Maar de beide jongeheren wisten van niets. Dat kan tegenwoordig. Wat ik wel vervelend vond was de houding van een van hen. Die straalde arrogantie uit alsof die ouwe vent voor de kassa maar wat verzon.
Op de terugweg heb ik de spullen in de caravan gedaan. Ik had onderweg al een paar keer omhoog gekeken, omdat het alsmaar donkerder werd. Toen ik uit de caravan stapte barstte de vooraf aangekondigde onweersbui los. Ik dook maar gelijk de loods in.
Binnen hoorde ik het buiten tekeer gaan. natuurlijk kon ik rustig afwachten totdat de bui over zou zijn. Maar je weet : stilzitten valt mij moeilijk. Ik keek wat om me heen en zag werk liggen. Vanwege de verbouwing lagen her en der restanten hout, erg veel zaagstof en gereedschap. Zeg maar : nogal rommelig. Daar word ik wat onrustig van. Dus heb ik me tijdens die hoosbui verdienstelijk gemaakt. Ik heb een speciekuip gevuld met afvalhout, stukken tot zo'n 10 cm groot. Een emmer ging voor de helft vol met zaagsel. Grote stukken van balken heb ik bijeen gezet. En ik heb de zaagmachines met de grote stofzuiger ontdaan van zaagstof. Toen de bui buiten over was, was mijn schoonmaakbui binnen ook klaar.
Voor de zekerheid heb ik toch maar eerst mijn regenpak aangetrokken en mijn zuidwester opgezet. Ik rij al een tijdje met die regenoutfit in mijn fietstas rond. Ik heb er slechts 2x gebruik van hoeven te maken. Een kwestie van geluk of timing? Thuis heb ik maar via het www het saldo van de VVV kaart opgevraagd. We gebruiken de kaart voor materialen voor het vervangen van het keukenblok in de caravan.