Ander blogs en websites

zondag 2 juli 2023

Gered gereedschap

Er hangt hier al een tijdje een nare geur van kattenpoep en -pies. Een klein onderzoek eindigde op een laag zand in het openbaar groen, schuin achter ons huisje. Omdat we aan de achterkant vaak zitten en de wind weer uit het zuidwesten waait, wordt de geur bij ons aan tafel onder de overkapping geserveerd. Eerder hadden we last van een urinegeur, die veroorzaakt werd door honden. Ze piesten bij ons tegen het tuinhek. Ondanks mijn verzoeken ("het is uw hond, maar ons hek!") gebeurt het nog steeds.
Een week of wat geleden waren drie halve trottoirtegels uit de poort verdwenen. Een tuinman gaf toe ze te hebben 'geleend'. Hij zou ze terugleggen. Dat heeft hij ook gedaan, maar een dag alter was een van de drie weer verdwenen.
Gelukkig kwam de tuinman een week later even terug. Toen bleek, dat niet hij maar de klant de dader was. De klant had ook het zand in de struiken gegooid. De klant beloofd de tegel weer terug te leggen. Dat was ruim een week geleden. Ik vind het zo jammer dat mensen zo bezig zijn. Ze houden geen rekening met anderen en maken misbruik van publieke ruimtes.
Afgelopen week heb ik weer een stuk gereedschap weggegeven. Dit keer weer aan een vluchteling uit Syrië. Het betreft een decoupeerzaag. De kop van de zaag waarin het blad geklemd wordt. heeft wat speling gekregen. Ik denk dat het veroorzaakt is, doordat een zeker iemand met de zaag een azobé paal gezaagd heeft. Vanwege de hardheid van het hout en een zaagje dat al een aantal keren gebruikt is, werd er te veel druk uitgeoefend op de zaag. Als ik het me nog goed weet te herinneren, kreeg de dader niet veel later die hardhouten paal voor straf op zijn hoofd. Karma! 😅
De zaag is verder nog goed, hoor. Je kunt er best wel vrij recht mee zagen. Maar ik vond die wiebelende kop maar niets. Dus kreeg ik voor mijn Vaderdag een nieuwe decoupeerzaag. Hoera!