Ander blogs en websites

maandag 3 juli 2023

De eeuw van het angst zaaien

Het ging vanmorgen toch weer even verkeerd. Weer mijn rug. Weer een op het oog gewone draai met mijn oude lijf. Ik kan van alles en nog wat op de goede manier (door de knieën en met de benen) tillen, maar gewoon even wat draaien met mijn bovenlichaam gaat de laatste tijd gepaard met spierpijn. Het zal weer goed komen.
Is het jullie ook opgevallen, dat de overheid allerlei dingen verzint om ons bang te maken? Zwarte gaten, lege oliebronnen, eieren (cholesterol), zure regen, gaten in de ozonlaag, snel rijzend zeewater, smeltende polen, ziektes, eten van vlees, te veel stikstof, te veel zon enz. Met die methode lukt eht de overheid ons een bepaald gedrag op te dringen. Helaas weten weinigen, dat angst een slechte raadgever is. En dus volgt men gedwee de overheid. Waar ze niet bij stilstaan, is het feit dat de overheid ons langzaamaan in de tang neemt. Hitler maakte de mensen bang door met het Joods gevaar te schermen. Velen volgden hem op zijn fascistische pad. Er waren dus heel veel Hitlers in het Duitsland van de jaren 30 en 40.
Mark Rutten vindt de houding van Polen en Hongarije ten aanzien van de immigratiewet van de EU kinderachtig. Het zijn wel de twee enige EU landen waar tot op heden geen terrorisme heeft plaatsgevonden. Polen en Hongarije beschermen hun eigen burgers. Kinderachtig hè Mark Rutte?
Rutte jaagt ook op Poetin. Want Poetin heeft kinderen ontvoerd. Rutte net als Hoekstra ook (Toeslagenaffaire), maar dat is dus anders.