Ander blogs en websites

dinsdag 13 juni 2023

Ongelijke behandeling

Daar komt het telkens op neer, als ik me ergens zorgen over maak. Nee, ik lig er zeker niet van wakker. Het betreft meestal kwesties waar ik zelf heel weinig aan veranderen kan. Hooguit mijn oren dichtstoppen en/of ogen sluiten. Ongelijke behandeling. Asielzoekers die bevoorrecht zijn ten opzichte van de armen, daklozen en mensen die al jaren wachten op een woning.
Kwesties van slechts één kant belichten. In een gesprek met twee opponenten de een veel meer aan het woord laten dan de ander. Of je er als gespreksleider inmengen met een eigen mening. Mensen die over de eerzijde vertellen monddood maken of als leugenaars, complotdenkers enz. bestempelen.
Poetin voor het ICJ dagen en mannen als Bush, Blair, Obama, Biden, Stoltenberg en ook Rutte en Hoekstra met hun misdaden laten wegkomen.
Aljazeera gaat bij het ICJ een klacht indienen tegen Israël vanwege het doodschieten van een van de journalisten. Israël heeft bij monde van de corrupte Netanyahu al te kennen gegeven, zich niets van het Hof te zullen aantrekken en zijn eigen mensen te beschermen.
Canada en Nederland hebben Syrië aangeklaagd wegens o.a. martelen en doden van burgers. Hetzelfde wat westerse militairen (waaronder ook Nederlandse) in Irak, Syrië, Libië, Afghanistan en Cuba (Guantanamo) doen of gedaan hebben. En vergeet Israël niet. Het zou een goede zaak zijn wanneer de niet-westerse landen ook een ICJ oprichten. Om zodoende ook de Westerse landen die misdaden begaan (hebben) te dagen en te veroordelen.
De eigen geschiedenis alleen positief weergeven, gemaakte fouten niet willen toegeven / rectificeren en vreemden beter behandelen dan eigen inwoners, vallen ook onder ongelijke behandeling.
In privé vliegtuigen de wereld rondvliegen en andere het vliegen willen verbieden. Lockdowns afroepen en er zelf niet aan willen houden. Beweren voor vrede te zijn en toch oorlog voeren en haat en verdeeldheid zaaien
En zo zijn er nog veel meer kwesties, die mij het gevoel geven van ongelijke behandeling. En dan zijn er nog de leugens, die de waarheid / feiten moeten afdekken om zoveel mogelijk geld te verdienen en grip te krijgen op de mensheid.