Ander blogs en websites

dinsdag 6 juni 2023

Nieuws

In Polen wordt gedemonstreerd tegen de rechtse regering. Volgens de demonstranten gaat het in het land steeds meer de autocratische kant op. In ons Nederland gebeurt hetzelfde, zij het dat het hier de linkse autocratische kant op gaat.
Het eigengereide Polen voert een voor mij realistische politiek, los van het linkse EU gedram. Polen kent geen vluchtelingen / illegalen probleem. Gewoon de grenzen dicht houden en wie Polen in wil, moet gewoon bij de voordeur aankloppen.
"We gaan ons strenger aan de wet houden", klinkt het met betrekking tot asielzoekers. Strenger? De wet is de wet. Klaar. Dus gewoon jullie werk doen, mensen. We worden overstroomd met criminelen en uitkeringstrekkers die op ons belastinggeld teren.
Voor het eerst sinds de start van de speciale operatie zie en hoor ik een kort Russisch verslag op de tv. Vanwaar deze ommezwaai?
Er moet meer geld komen voor de arme landen ten behoeve van het klimaat. Zo arm zijn die landen niet. Ze hebben veel rijkdommen in de grond. De mensen zijn arm, omdat hun regeringen corrupt zijn. Die hebben al miljarden ontvangen en nooit aan hun land besteed. De gulle gevers zijn wat mij betreft ook corrupt. Soort zoekt soort. Zelensky heeft inmiddels een enorm vermogen opgebouwd, met westers geld.
Mark Rutte probeert Zwitserland te bewegen zijn eigen grondwet opzij te schuiven. Rutte wil oorlogstuig van Zwitserland kopen en dat aan Oekraïne schenken voor nog meer slachtoffers. In Zwitserland is verontwaardigd gereageerd op Ruttes vraag. Tja, Mark Rutte is een schaap van Amerika en de EU.
In Duitsland is bekend geworden, dat de Duitse regering journalisten betaald heeft. De afgelopen 5 jaar ging het om zo'n 1,5 miljoen euro. Het lijkt Nederland wel.
Volgens de Duitse pers heeft Polen de meeste Oekraïense vluchtelingen opgenomen; 1,6 miljoen. Duitsland zelf positioneert zich op plaats 2. De 2,8 miljoen Oekraïners die naar Rusland gevlucht zijn worden niet vermeld.