Ander blogs en websites

woensdag 7 juni 2023

Een sticker toegevoegd

Op de witte kentekenplaat heb ik een NL sticker toegevoegd. Ik weet het, dan is zo'n plaat niet meer conform de regelgeving. Echter, in andere landen wordt soms daarover opmerkingen gemaakt, wegens het ontbreken van de landcode. Die moet volgens onze regels op de aanhanger, in dit geval onze caravan, aanwezig zijn. Onze caravan heeft namelijk een witte kentekenplaat.
Ik heb in het verleden al eens een landcode op de witte plaat geplakt. Dat was vanwege de fietsendrager, die achter op de trekhaak van de kampeerbus zat. Bij een garage in Duitsland werd ik er toen op gewezen, dat er geen landcode aanwezig was : "Das war Nicht Legal." De verhalen zijn nogal verwarrend en weinig consistent. De ene keer gelden ook in het buitenland (EU) de regels van het eigen land, de andere keer gelden de regels van het land waar ik me op dat moment bevindt.
Van de NL sticker op de witte plaat heb ik tot op heden nooit een opmerking gehoord. Dus het zal wel. Ik heb op een bagagebak die op een fietsendrager op de trekhaak stond, ook maar een landcode aangebracht. Ik heb gewoon een wit liggend ei gespoten en daarin met zwarte zelfklevende letters NL geplakt. Ook daar is nooit iets over gezegd.