Ander blogs en websites

maandag 12 juni 2023

Afdakbedekking vervangen

Mij is gevraagd de bestaande kleine golfplaatjes op een afdakje van 3,15 x 3,50 meter te vervangen. De dunne plaatjes vertonen gaten als gevolg van een zware hagelbui. De 'klant' wilde graag een golfplaat op rol geplaatst zien. Net zoals wij die hebben. Zo'n plaat is een geheel, dus kent geen naden.
Na wat speurwerk op het www kon ik de 'klant' een indicatie van de kosten van de benodigde materialen geven. Afgezien van de golfplaat zijn ook bevestigingsmaterialen nodig.
Tot nu toe was het meest lastige het bestellen van een golfplaat op rol. Lastig vanwege de wat onduidelijke teksten op de website van de leverancier. De grote vraag was namelijk : kan de plaat op 3,15 meter gesneden / gezaagd worden? Volgens het info videootje van de leverancier op YouTube wel. Ik kreeg daarover zelfs een schriftelijke bevestiging. Toch kon ik op de website nergens een rubriek vinden om de afsnijmaat van 3,15 meter op te geven. Ik kon alleen hele meters bestellen, in dit geval dus 4 meter.
Gelukkig staat er op de site : Mocht u nog vragen hebben, bel dan dit nummer. Gevolgd door een telefoonnummer regio Arnhem. Dat nummer heb ik gebeld. Ik kreeg een vrouw aan de lijn. Ze had zo'n digitale stem. Ze zei dat ik slechts op 2 manier vragen kon stellen : via email of via het chat programma. Daarna klonk de ingesprektoon. Leuk! Maar van beiden kreeg ik eerst geen en later een halfbakken antwoord op mijn vraag.
Na vanmorgen de vraag weer gesteld te hebben, dit keer met een verwijzing naar het videootje, kreeg ik een ander antwoord. Ik kon alleen 4 meter bestellen en moet daarna zelf de plaat op 3,15 meter afzagen. Dat laatste kan het beste met een decoupeerzaag gebeuren met een zaagje met kleine vertanding. Hè, hè.
Vervelend, dat men de website niet even aanpast en een goede beschrijving maakt.
Ik heb de bestelling in elk geval kunnen plaatsen. Hij wordt deze week afgeleverd. Ik wacht benieuwd af.